Klidarithmos (Publishing)

  1. Organization
  2. 1985
  3. Athens
    1. Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος ιδρύθηκαν το 1985 και τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας τους δραστηριοποιήθηκαν στον χώρο της Πληροφορικής και στις τεχνικές και επιστημονικές εκδόσεις, εδραιώνοντας την παρουσία τους στον ελληνικό εκδοτικό χώρο και συμβάλλοντας αποφασιστικά στην καθιέρωση της ελληνικής ορολογίας Πληροφορικής. Οι πρώτοι τίτλοι που εκδόθηκαν αφορούσαν αποκλειστικά τους τομείς της Τεχνολογίας, της Μηχανολογίας, της Ηλεκτρονικής και της Πληροφορικής, αλλά από τη δεκαετία του 1990 άρχισαν να επεκτείνονται και στους τομείς των οικονομικών επιστημών και της διοίκησης επιχειρήσεων, καθώς και στον χώρο της προσωπικής βελτίωσης και ανάπτυξης.

      Εδώ και περισσότερα από 20 έτη οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος συνεργάζονται με τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού, όπως είναι για παράδειγμα οι Microsoft Press (ως αποκλειστικός εκπρόσωπος), Pearson, McGraw Hill, Wiley, Elsevier, Penguin Books, Harper Collins, DK, Random House, Simon & Schuster, Hachette, και άλλοι. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 έχουν εκδώσει πολυάριθμους αξιόλογους επιστημονικούς τίτλους –οι περισσότεροι από τους οποίους χρησιμοποιούνται ως ακαδημαϊκά συγγράμματα στις σημαντικότερες πανεπιστημιακές σχολές της Ελλάδας– καθώς και επιστημονικά περιοδικά στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Αξίζει να αναφερθεί πως, στην έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης του 2004, οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος βραβεύτηκαν από τη Microsoft με τον τίτλο (Worldwide) Publisher of the Year.

      Τα τελευταία χρόνια, οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος επεκτείνουν διαρκώς τη δραστηριότητά τους και σε νέους τομείς –όπως η ελληνική και ξένη λογοτεχνία (με την έκδοση πολλών δεκάδων τίτλων από το 2011), η ιστορία, η εκλαϊκευμένη επιστήμη, η ψυχολογία, η οικονομική επιτυχία, η υγεία, οι εναλλακτικές θεραπείες, το παιδικό εκπαιδευτικό βιβλίο, και άλλοι– διατηρώντας πάντα τα υψηλότατα επίπεδα ποιότητας στη μετάφραση και την παραγωγή των βιβλίων τα οποία τους έχουν δώσει μια ξεχωριστή θέση στον χώρο των ελληνικών εκδόσεων.

  4. Click Here
Εκδόσεις Κλειδάριθμος